در جهان امروز برخی از برنامههای گوشیهای موبایل از چنان جذابیتی برخوردار هستند که دل کندن از آنها برای کاربر سخت میشود. این حالت گونهایست که گویی او نسبت به یک یا چند برنامه اعتیاد پیدا کردهاست. این موضوع باعث میشود تا کاربر با باز کردن این برنامهها در میان کار روزانهاش به نوعی با عدم تمرکز و حواسپرتی روبرو شود و در نتیجه بهرهوری او پایین بیاید. شاید یکی از بهترین راهها، برای پیشگیری از چنین وضعیتی، این باشد که برنامههای اعتیاد آور در گوشی به کاربر نشان داده نشود. در این آموزش روش محدود كردن استفاده از برنامه در اندروید را به شما آموزش میدهیم، پس با روشتک همراه باشید.
چگونه استفاده از برنامه ها را محدود کنیم؟
در گوشیهای اندروید میتوان با چندین روش متفاوت، برنامه یا برنامههای مشخصی را محدود کرد. از سوی دیگر بسیاری از پدر و مادرها نیز میتوانند از عدم دسترسی تصادفی فرزندشان به مواردی ممنوعه همچون محتواهای مربوط به بزرگسالان و یا اطلاعات حساسی همانند جزئیات شماره حساب بانکی جلوگیری کنند.
از سوی دیگر شاید شما به خواست خودتان بخواهید که از دسترسی وسوسه برانگیزتان به برنامههای اعتیاد آوری همچون اینستاگرام یا تیک تاک جلوگیری شود. همچنین برخی از والدین نیز میخواهند مدت زمانی را که فرزندشان صرف بازی با گیم های اندروید میکنند، کنترل کنند. در روشهای ارائه شده دیگر نیازی به پاک کردن بازیها و برنامههای اعتیاد آور نیست و میتوانید بازه زمانی استفاده از آن را محدود کنید.
برنامه محدود کننده استفاده از گوشی Digital Wellbeing
آیا زمان بسیاری را صرف استفاده از دستگاه اندروید خود می کنید؟ برنامه Digital Wellbeing، می تواند مقدار کارکرد شما را با هر برنامه بررسی کرده و برای آن محدودیت های زمانی را اعمال کند. در این آموزش می خواهیم روش تنظیم برنامه Timer را در اندروید 9 و نسخه های بالاتر به شما آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید.
برنامه Digital Wellbeing را چه گوشی هایی پشتیبانی می کنند؟
Digital Wellbeing یا سلامت دیجیتال، ویژگی مدیریت زمان در گوشی های اندروید می باشد. این برنامه به نوبه خود دارای ویژگیهای متفاوتی همانند حالت فوکوس گوشی اندروید برای متوقف کردن برنامههای انتخابی در زمان مورد نظر است. این ویژگی نخست در گوشی های Pixel گوگل، دستگاه های اندروید One ارائه شد و پس از آن در دیگر گوشی های اندروید همچون سامسونگ، به کار برده شد. با دانلود و نصب برنامه Digital Wellbeing، در دستگاه اندروید خود، این برنامه در بخش تنظیمات گوشی یا تبلت اندروید شما پدیدار خواهد شد.
برنامه Digital Wellbeing چیست؟
برنامه Digital Wellbeing مدت زمان استفاده شما از گوشی یا تبلت اندروید را زیر نظر میگیرد و به شما خواهد میگوید که گوشی خود را تاکنون چند بار در دست گرفته اید و چه مدت زمانی را برای یک برنامه مشخص گذرانده اید و اینکه امروز چند نوتیفیکیشن دریافت کرده اید.
شما می توانید با استفاده از داده های برنامه Digital Wellbeing ، کار محدود كردن استفاده از برنامه در اندروید را انجام دهید. برای نمونه با آن میتوانید تصمیم بگیرید که چه زمانی از روز را با دستگاه اندروید خود کار کنید. این برنامه افزون بر این، دارای زیر برنامه هایی همانند Timer می باشد.با برنامه Timer شما می توانید مدت زمان استفاده خود از یک برنامه را محدود کنید. برای نمونه می توانید تعیین کنید که در روز تنها 30 دقیقه، از برنامه Youtube استفاده کنید.
محدود کردن زمان استفاده از برنامهها در گوشی اندروید با Digital Wellbeing
- نخست، می باید به بخش Settings یا تنظیمات اندروید بروید. برای این کار می توانید از کشوی برنامه ها آیکون تنظیمات را که همانند یک چرخ دنده است، بتپید یا بعنوان روش جایگزین، لبه بالای نمایشگر اندروید خود را پایین بکشید. پس از آن آیکون چرخ دنده را تَپ کنید. در بخش تنظیمات گزینه Digital Wellbeing and Parental Controls یا سلامت دیجیتال و کنترل والدین را بتپید.
- پیشخان یا داشبورد این بخش را به پایین پیموده و آیکون ساعت شنی را که روبروی برنامه دلخواه شما می باشد، تَپ کنید. در اینجا ما برای نمونه آیکون ساعت شنی روبروی برنامه Youtube را می تپیم.
- در پنجره بالا آمده، زمان دلخواه برای محدود سازی برنامه را تعیین کرده و پس از آن دکمه OK را بتپید.
هنگامی که زمان استفاده از برنامه به محدوده تعیین شده برسد، برنامه متووقف خواهد شد و آیکون آن در Home Screen گوشی شما خاکستری می شود و هیچی نِویتی اعلانی از آن دریافت نخواهید کرد. روز بعد، برنامه Timer، ریست شده و قفل برنامه باز خواهد شد. البته که می توانید دوباره به تنظیمات Digital Wellbeing رفته و مدت زمان استفاده از برنامه را بیشتر کنید.
معرفی دیگر برنامه های محدود کننده استفاده از گوشی
در صورتی که گوشی اندروید شما از برنامه Digital Wellbeing پشتیبانی نمیکند، شما میتوانید در زمینه محدود کردن برنامه های گوشی اندروید خود از دیگر برنامههای جانبی بهره ببرید.
برنامه ActionDash
شاید برنامه ActionDash را بتوان بعنوان یکی از بهترین جایگزینهای برنامه Digital Wellbieng معرفی کرد تا با استفاده از آن برنامه یا برنامههای دلخواه خود را در گوشی اندروید محدود کنید. جالب است که این برنامه همه ویژگیهای Digital Wellbieng را دارا بوده و حتی دارای ویژگیهای افزوده بیشتری نیز میباشد.
این برنامه آگاهی جامعی را از اسکرین تایم، تم تیره، محدودیتهای برنامه و همچنین گزینههای سفرشی سازی میزبان در اختیار کاربر میگذارد. این برنامه را میتوان روی اندروید 5 به بالا نصب نمود. برنامه اکشدش دارای دو نسخه رایگان و پولی میباشد.
برنامه AppBlock
از دیگر برنامههای محدود كردن استفاده از برنامه در اندروید، برنامه AppBlock است. این اپ نتنها همه ویژگیهای ActionDash و Digital WellBieng را دارا میباشد. البته بهتر است بدانی که این برنامه، پا را یک گام فراتر نهاده و به شما حتی امکان بلاک کردن وبسایتها و یا حتی کلیدواژهها را نیز میدهد. با این برنامه شما میتوانید آمار مدت زمان استفاده خود از برنامههای گوشی را ببینید.
همچنین شما میتوانید پروفایل های متفاوتی را پیکره بندی کنید و برای هر یک محدودیتهای مشخصی را در نظر بگیرید. برای نمونه یک پروفایل میتواند برای سر کارتان باشد، یکی برای وقت استراحت و پروفایل دیگر برای زمان خواب. این برنامه دارای پیشنهادهای گوناگونی در جهت محدود کردن استفاده از برنامه در اندروید میباشد که از آن جمله میتوان به بخش کنترل والدین اشاره داشت. برنامه AppBlock دارای ورژن iOS نیز میباشد. نسخه پولی این برنامه امکانات بیشتری دارد.
برنامه Google Family Link
این برنامه همانطور که از نامش پیداست مناسب استفاده خانوادگی میباشد. در برنامه Google Family Link برنامهها را پنهان کنید. این برنامه همچنین دارای گزینهای برای تنظیم محدود کردن برنامه میباشد که کارکردی همانند برنامه Digital Wellbieng دارد. در صورتی که کاربران طول روز بیش از بازه زمانی تعیین شده، از برنامهای استفاده کنند، برنامه تا روز آیند برای آنها باز نخواهد شد. در واقع تنها والدین میتوانند، محدودیت استفاده از برنامهها را تغییر دهند.
برنامه Google Play Store
یکی از ویژگیهای کاربردی گوگل پلی استور، بخش کنترل والدین آن است که در آن پدر و مادر میتوانند، دانلودها را برای فرزند خود محدود کنند. شما باید در این بخش به محتوای برنامهها، بازیها، فیلمها و آهنگها امتیاز دهید. در کنار این موضوع، Play Store از شما میپرسد که آیا میخواهید برای محکم کردن محدودیتهای فرزندتان، PIN، تعیین کنید.
برای پیدا کردن بخش parental controls میباید به مسیر Google Play Store > Profile Icon > Settings > Family بروید.
پرسشهای رایج درباه محدود کردن برنامه در گوشی اندروید
برای محدودسازی برنامهها در گوشی اندروید میتوانید از برنامههای متفاوتی همانند Digital Wellbeing و یا Google family Link بهره ببرید.
خیر این برنامه Wellbeing نتنها باتری گوشی شما را خالی نمی کند، بلکه با اعمال محدودیت و کاهش استفاده از برنامهها، عمر باتری گوشی را بهبود میبخشد.
سلام من هیچ جایی کامنت نمیزارم حوصلشو هم ندارم اما این سری واقعا سایتتون بدردم خورد و ازتون ممنونم
موفق باشید 💚
پیروز باشید